Kategoriler

Hisseler

14 Nisan 2010 Çarşamba

GÜNDEMDE NELER VAR-BUGÜN AÇIKLANACAK VERİLER

BUGÜN AÇIKLANACAK VERİLER
·10.00’da TCMB çıkış stratejisi bilgilendirme toplantısı açıklanacak...
·12:00’de Euro bölgesi Şubat ayı sanayi üretimi açıklanacak... Beklenti; %0,2, önceki; %1,7.
·15:30’da ABD Mart ayı perakende ve oto hariç satışlar açıklanacak... Beklenti; %1,2 ve %0,5, önceki; %0,3 ve %0,8.
· 15:30’da ABD Mart ayı TÜFE ve çekirdek TÜFE açıklanacak... Beklenti; %0,1 ve %0,1, önceki; %0 ve %0,1.
·17:00’de ABD Şubat ayı işletme stokları açıklanacak... Beklenti; %0,5, önceki; %0.
·17:30’da ABD DOE petrol stokları açıklanacak... Önceki; 1,9 mn.
17:30’da Türkiye Şubat ayı doğrudan yatırım girişi (dolar) açıklanacak... Önceki; 316 mn.
· ABD seans kapanışından önce JP Morgan 1Ç bilançosu (Hisse Başı - $) açıklanacak... Beklenti; 0,64, önceki; 0,40.
TÜRKİYEDE ÖNEMLİ SATIRBAŞLARI
· Şubat'ta 406 mn dolar uluslararası doğrudan yatırım... Hazine’den yapılan açıklamaya göre, 2010 yılı Şubat ayında 406 milyon dolar düzeyinde uluslararası doğrudan yatırım girişi (fiili giriş/net) gerçekleşti.
·Merkez Bankası faizi değiştirmedi, likidite geri alınacak... Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gidilmediğini duyurdu. Buna göre, gecelik faiz oranları borçlanmada % 6,50, borç vermede ise % 9,00 olarak uygulanacak.


·Hazine’nin euro tahvil ihracına 6 kat talep... Hazine’nin 3 yıl aradan sonra dün düzenlediği euro cinsi tahvil ihracına 6 milyar euroya yakın talep geldi. İhraçta faiz yaklaşık %5,20 gerçekleşirken, talebin %60’ı yerli bankalardan geldi.
·Bankacılık sektörünün karı 20 milyar liraya ulaştı... Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Finansal Piyasalar Raporunda, 2009 yılında, bankacılık sektörünün dönem net karının bir önceki yıla göre % 50,9 oranında artarak 20 milyar lira düzeyine ulaştığı kaydedildi.
·Bütçe’de 3 aylık sonuçlar ekonomi yönetiminin yüzünü güldürdü... Krizden çıkış yılı 2010'un ilk çeyreğinde bütçe açığı % 41 azaldı, vergi gelirleri % 26 arttı. Bakan Şimşek, "Harcamalar kontrol altında. Rehavete kapılmayacağız" dedi.
·Obama-Erdoğan görüşmesi bitti... Nükleer güvenlik zirvesi için Washington'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki görüşme sona erdi. Samimi, yapıcı ve olumlu olduğu bildirilen görüşmede, Kafkaslar ve Orta Doğu'daki gelişmeler de ele alındı.
·Yazılım sanayicisi teşvik bekliyor... Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkanı Şerif Beykoz, Türkiye'nin daha fazla yazılım üretmesi gerektiğini belirterek, yazılım ürünlerinde Katma Değer Vergisi'nin (KDV) inmesi ve kamu-özel sektörün Türk yazılımlarını tercih etmesi gerektiğini söyledi.
.İSO değerlendirme toplantısı yaptı... Başbakan Erdoğan'ın işsizlik konusunda TOBB'a ve tekstil sektörüne yönelttiği eleştiriler yarın Ankara'da 365 oda temsilcisinin katılacağı olağanüstü toplantıda ele alınacak. Dün de üyelerinin % 40'ı tekstilci olan Türkiye'nin en büyük sanayi odası İSO'nun yönetimi konuyla ilgili özel bir toplantı yaptı. Bir yönetici, "Konu hassas. Oda olarak da bir açıklamamız olacak. Ancak kavga istemiyoruz" dedi.
DÜNYADA ÖNEMLİ SATIRBAŞLARI
·Çin'de 7,1 büyüklüğünde deprem... Çin'in kuzeybatısındaki Çinghay eyaletinde meydana gelen depremde en az 67 kişi ölürken enkaz altında kalanlar olduğu belirtiliyor. Depremin, Tibet ile eyaleti ayıran dağlık bölgede yaşandığı ve 7,1 büyüklüğünde olduğu bildirildi.
·Soros: Yunanistan'ın batma tehlikesi sürüyor... George Soros, Avrupa Birliği'nin Yunanistan'a verdiği yardım paketinde faiz oranlarının çok yüksek olması nedeni ile bu ülkenin bir ''ölüm sarmalına'' girerek batma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu öne sürdü.
·Yunanistan planladığından fazla satış yaptı... Yunanistan 1.2 milyar euro değerinde 6 ay ve 1 yıl vadeli hazine bonosu sattı. 360 milyon euroluk ROT satışı ile birlikte toplam satış miktarı 1.56 milyar euro oldu. 1.2 milyar euroluk borçlanma planlanıyordu.
·Intel tarihinin en iyi ilk çeyreğini yaşadı... Dünyanın en büyük çip üreticisi Intel, mali yılının ilk çeyreğinde karını neredeyse dörde katladı. Intel, ilk çeyrekte cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre % 44 artırdı. Intel, ilk çeyrekte 2.44 milyar dolar, hisse başına 43 sent kar etti. Geçen yılın aynı döneminde 629 milyon dolar, hisse başına 11 sent kar elde edilmişti. Analistler ise hisse başına 38 sent kar bekliyordu.
·Geithner: Adil ticaret için Çin'e baskı yapacağız... ABD Hazine Bakanı Geithner, Obama yönetiminin Çin'i piyasalarını açması ve adil ticaret kurallarının sürdürülmesi için zorlayacağını söyledi.
·Barclays: Yuandaki artış yene yarayacak... Barclays'e göre, Çin'in para birimi yuanda yapacağı bir revelüasyon, ülkenin ekonomisine zarar verirken, söz konusu revalüasyondan en büyük kazancı yen sağlayacak.
·Juncker: Kurtarmaya piyasanın verdiği reaksiyon rahatlattı... Euro Bölgesi maliye bakanlarının oluşturduğu Eurogroup'un Başkanı Jean-Claude Juncker, AFP'ye yaptığı açıklamada piyasaların, Euro Bölgesi ülkelerinin Yunanistan'a 30 milyar euro kredi verme planına gösterdiği tepkinin güven verici olduğunu söyledi.
·''Doların gücü azalıyor''... Zwermann Financial küresel stratejisti ve teknik analisti Chris Zwermann, artık dikkatlerin Avrupa'nın borç sorunlarından ziyade Çin'in para biriminde olası bir değerlenmeye gitmesine doğru kaymakta olduğunu ve bu durumda ABD Doları'nın gücünün azalabileceğini söyledi.
·Çin kentlerinde gayrimenkul fiyatları % 11.7 arttı... Çin'de hükümet verilerine göre, Mart ayında kentlerdeki gayrimenkul fiyatları yıllık bazda % 11.7 artış gösterdi. Şubatta ise artış % 10.7 olarak gerçekleşmişti.
DÜN AÇIKLANAN VERİLER
·Fransa Şubat ayı cari işlemler dengesi -3,6 mr euro olarak gerçekleşti... Önceki; -3,4 mr euro idi.
·Fransa Mart ayı TÜFE %1,6 olarak gerçekleşti... Beklenti; %1,5, önceki; %0,4 idi.
·ABD Şubat ayı dış ticaret dengesi -39,7 mr ($) olarak gerçekleşti... Beklenti; -39 mr, önceki; -37,29 mr idi.
·ABD Mart ayı ithal fiyatları %0,7 olarak gerçekleşti... Beklenti;%1,1, önceki; %-0,3 idi.
·TCMB PPK toplantısında faiz oranlarını değiştirmedi...
·Intel 1Ç hisse başı karı 0,43 olarak gerçekleşti... Beklenti; 0,38, önceki; 0,11 idi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder