Kategoriler

Hisseler

16 Haziran 2010 Çarşamba

Borsa yine aynı seviyede kaldı

Endeks günü 18 puanlık kayıpla 56 bin 402 puandan tamamladı. Hisse senetlerinin değer kaybı ortalama yüzde 0,03 oldu.Borsa hakkında Mehmet çobanın yaptığı tekniz analiz yorumunu paylaşmak istedik..




Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak: “100 günlük hareketli ortalamanın üzerinde kalınması, endeksin kısa vadeli zirve noktasından sonraki ikinci tepenin üzerine çıkması ve önemli bir indikatör olarak gördüğümüz MACD göstergesinde tetik çizgisinin üzerindeki hareketler endekste yukarı yönlü hareketin devamı anlamına geliyor. Bu bağlamda bundan sonraki işlem gününde 57 bin 62 direncinin test edilme olasılığının yüksek olduğunu belirtmek istiyorum.  Olası yükselişin devamı halinde bu noktaya gelinmesi durumunda bir miktar temkinli olmakta fayda var. Geri çekilmelerde ise 56 bin 64 – 55 bin 734 - 55 bin 265 -54 bin 774 ve 54 bin 315 seviyeleri destek noktaları konumunda bulunuyor”

Borsa bugün, dünkü analizimizdeki tahminlerimizin doğrultusunda hareket etti. Endeks bugünkü işlemler sonucunda en yüksek 57 bin 80 seviyesinin gördü ki bu yukarıda da belirttiğimiz gibi önemli direnç noktası olarak gördüğümüz 57 bin 62 seviyesinin hemen üzeri. Hatırlarsanız bu noktaya ulaşılması durumunda temkinli olunması gerektiğini belirtmiştik. Nitekim endeks hızlı bir şekilde bu noktayı test etti ve aşamayınca yine yukarıda destek noktası olarak gösterdiğimiz 56 bin 64 seviyesine kadar geriledi.  Bu noktadan ise tekrar tepki alımlarının geldiği gözlendi.

Endeksin bugünkü hareketi 57 bin 62 seviyesindeki direnç noktasının kuvvetini biraz daha ortaya çıkarmış oldu. Ancak geri çekilmelerde 56 bin seviyesinin altına inmeden gelen tepki alımları borsada yönün aşağı dönmesini engelledi. Bu nokta önemli. Zira 56 bin seviyesinin altına inilseydi o zaman bir miktar daha satışların gelmesi muhtemeldi.  Şimdi endeks tekrar 57 bin 62 seviyesindeki direnç noktasını deneyecek. Bugün olduğu gibi birkaç deneme sonrasında bu noktayı aşamazsa borsada güç kaybından bahsetmeye başlayabiliriz. Bu da endekste 56 64 seviyesi yine ilk destek noktası olmak üzere 55 bin 734 - 55 bin 265 -54 bin 774 ve 54 bin 315 desteklerine doğru geri çekilme riskini ortaya çıkaracak.

Sonuç olarak; 57 bin 62 direnci bugün kuvvetli bir nokta olduğunu gösterdi. Ancak endekste geri çekilmenin hemen ardından gelen tepki alımları borsada yukarı yönelme isteğini gösteriyor. Bundan sonraki ilk işlem gününde borsanın tekrar 57 bin 62 direncini deneme olasılığı hayli yüksek. Bu noktayı kırarsa 57 bin 587 ve 58 bin seviyeleri hedeflenebilir. Aksi durumda yukarıda da belirttiğimiz gibi destek noktalarına geri çekilmeler yaşanacaktır.

Bol kazançlar…
Mehmet ÇOBAN / bigpara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder